Over ons

Algemeen

Filmhuis Didam is in 1998 opgericht. Het is ontstaan uit het Fonds Leefgemeenschap van de Rabobank in Didam. Op 29 januari 1999 draaide ‘Karakter’ als eerste film. Na 9 jaar naar volle tevredenheid te hebben gedraaid in het Liemers College, verhuisde Filmhuis Didam per 1 januari 2008 naar de filmzaal in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden.

Onze missie en visie

Stichting Filmhuis Didam is een vrijwilligersorganisatie die met behulp van enthousiaste medewerkers maatschappelijke en culturele films vertoont in een huiselijke sfeer voor de inwoners van Didam en directe omgeving. Het filmhuis wil een financieel gezonde stichting zijn. Filmhuis Didam streeft ernaar goede films te vertonen om zodoende één van de culturele pijlers in de Didamse samenleving te zijn.

Films

Jaarlijks vertonen wij ongeveer honderd films. Het aanbod varieert van drama, komedie, spanning tot muziek. Veel van deze films zijn met prijzen bekroond (o.a. de bekende Oscars) en dus zeker de moeite waard. Naast de films met grote namen hebben wij ook zeer regelmatig films van nieuwe en veelbelovende regisseurs. Tevens draaien wij regelmatig kinder- en jeugdfilms. Filmhuis Didam heeft ook de mogelijkhheid om films op verzoek te draaien bij speciale gelegenheden of voor besloten groepen.

Vriend van

Klik hier voor meer informatie over ons Vriend Van programma.

Wie is Wie

Filmhuis Didam wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Hieronder vindt u een kort overzicht van contactpersonen binnen het Filmhuis en het bijbehorende e-mail adres waarop zij bereikbaar zijn.

Bestuur
:
Voorzitter: Mariëlle Horsting ([email protected])
Penningmeester: Liesbeth Bruggemans-Driessen ([email protected])
Secretaris: Jeannette Tijssen ([email protected])

Coördinator techniek:

René Turling ([email protected])

Coördinator kinder/jeugdfilm:
Yvette Huldman ([email protected])

Website/Mailing:
Marnix Koster ([email protected])

Techniek

Jarenlang hebben wij gebruik gemaakt van een Microcine M35 x 1000 35mm projector. Met deze projector hebben we met veel plezier een groot aantal celluloid films voor ons publiek vertoond. Deze projector bood een zeer fraai analoog stereo/dolby prologic geluid. Vanaf juli 2012 zijn er in Nederland geen celluloid films meer verkrijgbaar zodat wij besloten hebben om onze apparatuur een forse upgrade te geven. Onze nieuwe digitale apparatuur voldoet aan alle moderne eisen die er gesteld worden in Nederland. Naast een nieuwe digitale bioscoopprojector wordt er nu ook gebruik gemaakt van een digitaal Dolby 5.1 geluidssysteem. Na grondig onderzoek heeft Filmhuis Didam gekozen voor een Christie CP2210 projector in combinatie met een Dolby DSS200 server. Deze combinatie maakt het mogelijk om onze films digitaal in hoge resolutie te vertonen. Voor het geluid maken wij gebruik van een Dolby CP750 en twee QSC versterkers (DCA4 / ISA750) en luidsprekers. Door deze combinatie kunt u genieten van optimaal en haarscherp digitaal beeld en geluid.